Zonepanelen met groen

Goed nieuws om het jaar mee af te sluiten!

De feestdagen staan voor de deur. Een mooi moment voor een nieuwe update vanuit Postcodestroom. Én deze keer met zeer goed nieuws.

Gezien de vorderingen in het Klimaatakkoord waarin wordt aangegeven dat de postcoderoosregeling in een bepaalde vorm zal worden gecontinueerd, en een aanstaande verhoging van de Energiebelasting over 2019 waardoor uw rendement verder toeneemt, hebben wij vanuit Coöperatief Postcodestroom een belangrijk besluit genomen. De projecten Pot Utrecht, Woudenberg Brandweerkazerne en Hart van Vathorst zullen op korte termijn worden gerealiseerd.

 

Dit houdt in dat begin 2019 de bouw van de eerder genoemde projecten zal worden gestart. Naar verwachting wordt daardoor de eerste zonnestroom vanaf het desbetreffende dak in het voorjaar geproduceerd. Hierdoor kunnen deelnemers direct besparen op de energienota en wordt tegelijkertijd direct een steentje bijgedragen aan het vergroenen van uw stroomgebruik.

 

Zodoende zullen voor de projecten op het dak van Hart van Vathorst en de Brandweerkazerne in Woudenberg begin 2019 een restantfactuur, volgend op de aanbetaling welke leden eerder hebben gedaan, worden uitgestuurd naar de leden.

 

Daarnaast zullen wij aanvullende gegevens bij deelnemers uitvragen, zoals EAN, energieleverancier, elektriciteitsverbruik en IBAN. Met deze gegevens kan de Aanwijzing bij de Belastingdienst worden aangevraagd. Middels deze aanwijzing hebben deelnemers recht op vrijstelling Energiebelasting over de opgewekte stroom, rechtstreeks van het dak van uw Postcoderoosproject.

 

Voor project Pot Utrecht is dit niet van toepassing. In dat geval hebben de deelnemers deze betaling al voldaan en zijn de gegevens compleet. Hierdoor kunnen wij direct bij de Belastingdienst de Aanwijzing aanvragen.

Al met al een prachtig vooruitzicht voor Postcodestroom op de korte termijn. Daarnaast hopen we in de zomer periode nog meerdere projecten te realiseren. Voor nu wensen wij u vanuit de Coöperatie graag in alle opzichten prettige Kerstdagen en een gelukkig 2019 toe.

Update is hier van toepassing